söndag 19 juni 2011

Tårtbotten

Tänkte dela med mig av receptet på en hög och fin tårtbotten. Det här receptet är till en form på ca 24 cm och är beräknat till 10-12 bitar.

5 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
2 ½ tsk bakpulver

Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Om formen inte har jättehöga kanter klipp till en krage av bakplåtspapper och sätt runt kanten som stöd för kakan. På det sättet får du en hög och fin kaka som inte rinner ut över kanten.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. (Jag fick höja värmen till ca 190 grader och förlänga tiden till 50 min i min ugn men den är lite egensinnig ;-) )
Låt kakan svalna något i formen innan du stjälper upp den på ett galler eller ett sockrat bakplåtspapper för att kallna.

Tips! Lättast delar du på tårtbottnen om den är halvfryst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar