tisdag 28 juni 2011

MidsommarI år firade vi midsommar hemma hos oss tillsammans med två andra familjer. Vi åt traditionell sillunch, dansade kring midsommarstången (även om det gick väldigt fort eftersom det kom en liten regnskur precis då), grillade och hade väldigt trevligt!
Självklart hade jag gjort en tårta till kaffet och på midsommarafton måste det ju givetvis vara jordgubbar och grädde på tårtan. Något annat alternativ finns inte. Jag gjorde dock en ganska stor och hög tårta med tre lager fyllningar så jag fick ändå med lite andra smaker.....
Så här såg vår tårta ut i år!


Tårtan bestod av hemgjorda sockerkaksbottnar. Första lagret fyllning var hemgjord jordgubbssylt, färska jordgubbar i bitar och vispgrädde. Till andra lagret valde jag att göra en enkel mousse, eller även kallad fluff av mjölkchoklad. I mjölkchokladmoussen stoppade jag ner minimaränger men glömde bort att de smälter av fukten så av dem fanns inte mycket kvar när det var dags att äta. Nästa gång får jag chokladdoppa dem först. Det tredje lagret fyllde jag med lemon curdgrädde och sen täckte jag hela tårtan med vispgrädde och färska jordgubbar.Som dekoration till tårtan gjorde jag en midsommarstång. Själva stången består av kristyr som jag spritsat på en stomme jag gjorde av en grillpinne, en tandpetare och lite ståltråd. (Lite fusk men jag hade inte tid att vänta på att kristyren skulle hinna stelna i olika omgångar). Blommorna och flaggorna gjorde jag i sugarpaste.


Den här tårtan har jag skickat in som bidrag till Kryddburkens tävling om den finaste midsommartårtan. Kika in på hennes blogg och jag garanterar att ni blir inspirerade till att laga mat!
Glad sommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar