måndag 7 mars 2011

Kladdkaketårta

Igår kväll var vi ett gäng tjejer som överraskade en kär vän i behov av lite uppmuntran. Vi hade ordnat knytkalas och på min lott hamnade desserten. Inte mig emot! ;-)

Eftersom jag jobbade igår hade jag inte speciellt mycket tid på mig att fixa ihop något gott så lösningen blev en tårta gjord på två kladdkakor, vispgrädde och färska jordgubbar, hallon och blåbär från affären! Jag avslutade med lite hyvlad vit choklad på toppen. Supersmarrigt, snabbt, enkelt och snyggt!
4 kommentarer:

 1. Kanongod var den Lina! Halvfabrikat är inte fel när man är trött och stressad! <3

  SvaraRadera
 2. Gjorde du kladdkakebottnarna sj? Isf hade du dem längre i ugnen då? De blir ju så kladdiga annars och vad hade du emellan? Den ser verkligen supergod ut!

  SvaraRadera
 3. Nej jag gjorde inte kladdkakorna själv den här gången. Hade helt enkelt inte tid till det! Jag köpte färdiga från Dafgårds som vi säljer i bake off-disken på jobbet.

  Det går jättebra att använda hembakta kladdkakor men då får man ha lite framförhållning och göra dem dagen innan så de kan stå i kylen och stelna till, alternativt frysa in dem så går det enkelt att få loss dem ur formen. Jag brukar ibland göra kladdkakor i sådna där små engångsformar i aluminium som finns att köpa i mataffären. Smidigt att ha färdit i frysen.

  Mellan de båda kakorna hade jag bara lite lättvispad grädde och bär, precis som ovanpå.

  SvaraRadera