Idag är det ju som bekant våfflornas egen dag. =) Självklart har ju även vi mumsat i oss en hel del av dessa frasiga och goda små hjärtan. Med en klick grädde och lite hemgjord jordgubbssylt smakar det ljuvligt! Här hemma har vi numera slutat med färdig mix och gör vår egen smet. Så enkelt att det faktiskt inte finns någon ursäkt för att låta bli. Prova själva så får ni se....

125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, bakpulver och ägg till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet och smörj till första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula!
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar